Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
491 Postów
Dobrochna AS
(lady_dosia)
Wyjadacz
o rety Kakariki.... Ty zdaje sie masz zaraz jakoś termin???? Ja mam równo za 2 tyg, na 1 grudnia. I niestety objawy mam takie same, białko w moczu, podniosło mi sie cisnienie, a moje stopy i dłonie- szkoda gadać. Połozna mi kazała uważać i jak się cokolwiek pogorszy to natychmiast do szpitala, zreszta w poniedziałek i tak mamy kontrolne usg. A od kiedy zaczeli Ci robić ctg?
Trzymam kciuki za Was, żeby wszystko było dobrze!

To ja chyba zaraz pomkne do sklepu po sok żurawinowy i grejfruty.... tzn mąż pomknie
Sok z pomarańczy wyciskany pije, ale wdroże jeszcze pozostałe soki też....

Tolka - ja też w okolicach 10 tyg miałam krwawienie i brałam leki podtrzymujace do 18 tygodnia - oczywiście zaaplikowane w PL, bo tutaj przeniosłam się w 25 tc. Najważniejsze, że wszystko ok, tak się zdarza. Uważajcie na siebie, na pewno wszystko będzie dobrze!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
619 Postów
Wyjadacz
uh to dobrze ze mi aga to powiedzialas bo pewnie jak przestanie robic te kupki ciagle to znow bym sie zamartwiala
dziewczyny jak ubieracie swoje maluszki na taki mrozik jak dzis
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
195 Postów
justyna Jakaś
(tysia25)
Stały Bywalec
dziewczyny-moja corcie 4 m-czna dopadl katar.kuba,moj starszy syn przyniosl przeziebienie z przedszkola...i ja zarazil,zreszta mnie tez.czy znacie jakies leki typu wit.3 w kropelkach itp.dla niemowlat ktore mozna kupic w aptece bez recepty?nie ide z nia do lekarza narazie bo ma tylko katar,ale chcialabym ja podkurowac zeby choroba za bardzo sie nie rozwinela.i czy otrivin mozna podawac tak malym dzieciom?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
852 Posty

(kasiar12)
Maniak
Tysia- moja Zuzie jak miala 2 miesiace tez zlapal katarek, bylismy z nia u lekarza i zalecil tylko i wylacznie wode morska do noska, no i czyszczenie, otrivinu powiedzial zeby nie dawac bo to jest wystarczajace. u nas po 3 dniach nie bylo problemu
(i po przypadku mojego meza i tesciowej Otrivin jest strasznie uzalezniajacy) .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
852 Posty

(kasiar12)
Maniak
Aguss, moja Zuzia dostaje cieplo kurteczke na gore, czapeczka i lezy w spiworku z owczej welny w samych spodenkach i jak przychodzimy ze spacerku to jest cieplutka.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
195 Postów
justyna Jakaś
(tysia25)
Stały Bywalec
dzieki kasia!.wode morska mam w domu,juz jej psikalam-najgorzej jest w nocy bo katar splywa jej do gardla i biedna ciagle kaszle,nie wiem jak juz ja ukladac-zawsze spi cala noc na brzuchu,od urodzenia-inaczej nie zasnie.
aguss ja oliwie ubieram w kombinezon-byc moze w oslo jest cieplej ale ja bez kombinezonu i rekawiczek sie nie ruszam.co prawda nie zakladam jej typowo zimowego kombinezonu-nie lezy w wozku jak balwanek
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
109 Postów
Aga Jas
(Kakariki)
Początkujący
Lady_dosia ja mam termin za 10 dni wiec juz mi malo zostalo.Nie wiem co Tobie polozna powiedziala ale mi mowila ze jak bede miala bol glowy albo mroczki przed oczami albo bol w klatce piersiowej albo bedzie mi sie rozmazywal obraz to mam natychmiasst dzwonic do szpitala i przyjezdzac wtedy beda wywolywac.Oni juz mnie chcieli zostawic w poniedzialek i wywolywac ale dali mi szanse zeby poprawic wyniki no i troszke udalo sie.Ctg ,usg i badanie ginekologiczne robia mi juz od 2 tygodnii jak w rubryce gdzie jest mocz pojawilo sie P++ .Moze ty masz mniej bialka w moczu i szybciej wypedzisz te baktyle.Wiem ze na obnizenie cisnienia jest jeszcze dobry czosnek ale ja nie jadlam ze wzgledu na to ze albo mam wizyte w szpitalu albo u swojej lekarz wiec nie chce zeby zapach ich pozabijal ale jak nie poprawisz wyniku to tez juz sie kwalifikujesz do wywolania ,wiec zapobiegaj zurawinka Powodzenia zycze
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
852 Posty

(kasiar12)
Maniak
Tysia my Zuzi sciagalismy z noska aspiratorem Frida- co polecam bo duzo tego paskuctwa wylazilo. I do lozeczka pod materac podlozylam jej kocyk wiec spala wyzej i bylo latwiej.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1549 Postów

(aga31)
Maniak
Tysia,ja tez uzywalam wody morskiej. I tez jak Kasia wyciagalam jej z noska wydzieline co jakis czas.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
527 Postów
6666 6666
(6666)
Wyjadacz
ja również używałam wody morskiej i aspiratora frida polecam szybko pomogło
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok